Woman to watch

Lauren Versnick

Ze hopt van fotoshoot naar filmset en geeft zich in elke metier voor de volle 100%. Lauren Versnick is dan ook een rasechte perfectionist, en dankzij die drive heeft ze de hoofdrol te pakken in het tweede seizoen van Streamz-reeks Déjà Vu. We blikken samen met haar terug op de opnames en hoe ze op eigen kracht een acteercarrière uitbouwt in het verlengde van haar modellenwerk.

Was actrice worden een kinderdroom?

Lauren Versnick: “Als kind besefte ik niet dat je kon studeren om actrice te worden. Op twaalfjarige leeftijd krijg je de keuze tussen ASO, TSO of BSO en heb je geen idee dat een kunstrichting tot de mogelijkheden behoort. Pas als je opgroeit en een persoonlijkheid ontwikkelt, ga je aanvoelen dat een job als advocaat of dokter niets voor jou is. Dat wist ik al toen ik afstudeerde. Maar om toch een diploma in handen te hebben, deed ik een Master in Handelswetenschappen. Een basis in boekhouden leek me praktisch in het geval dat ik zelfstandig zou worden.”

“Acteren is altijd een kinderdroom geweest, ik wist alleen pas op latere leeftijd dat je dat effectief kon studeren.
Mijn fasicnatie voor cinema had ik al van kindsaf. Ik vond het altijd fantastisch om naar de cinema te gaan en daar anders buiten te stappen dan ik er ben binnengegaan, ken je dat gevoel? Dat wilde ik ook bij anderen teweeg kunnen brengen.”

Hoe zijn de eerste rollen op je pad gekomen?

“Na enkele acteeropleidingen schreef ik me in bij In The Picture, een online castingplatform. Via die weg deed ik eerst auditie voor een reeks die de voorloper van Dertigers had kunnen zijn – iets Friends-achtig. Een bizarre ervaring: we moesten vertrouwensoefeningen en allerlei dingen doen die niet veel met acteren te maken hadden. Dat werd uiteindelijk niks, maar even later volgde de auditie voor Studio Tarara, waarvoor ik uiteindelijk gecast werd als Babs.”

En toen kwam het telefoontje voor Déjà Vu.

“Klopt! Eens ik hoorde dat er een tweede seizoen gemaakt werd, wist ik dat ik er deel van wou uitmaken. Bij het zien van de eerste reeks had ik al zoiets van ‘oh my god, dit zou ik zo graag spelen’! Zodra de auditie-invite binnenkwam, heb ik me daar dan ook als een zot op voorbereid. Het ging zo ver dat ik elke avond een schietgebedje deed, want ik dacht ‘whatever helps’ (lacht).”

Welke scène speelde je tijdens je auditie?

“De openingsscène, samen met mijn tegenspeler Yassine Ouaich, die al gekozen was voor de rol van Halim. Het was een chemistry casting – zoals dat genoemd wordt – om af te toetsen wat het zou geven als we samen op de set stonden. Blijkbaar zat dat goed.”

Meer dan goed, zouden wij durven zeggen! Werd je voldoende begeleid bij je eerste grote rol?

“Absoluut, ik heb het geluk omringd te zijn door veel vrienden die ook acteren en al wat meer ervaring achter de kiezen hebben. Voorafgaand aan de opnames ben ik veel koffietjes met hen gaan drinken om te luisteren naar hun advies. Onder meer Michaël Pas is doorheen het traject een mentor voor mij geweest. Déjà Vu is een tragische reeks en er komen een aantal heftige huilscènes in aan bod. Je moet diep graven om die emoties oprecht te kunnen spelen. Met de hulp van Michaël heb ik me daar op een onderbouwde manier op kunnen voorbereiden.”

“Ik moest diep graven om de heftige huilscènes oprecht neer te zetten”

Kan je het verhaal van de reeks kort schetsen?

“In essentie is het een liefdesverhaal. Als Eva en Halim elkaar tegenkomen, slaat de vonk instant over. De reeks begint echter drie jaar later, wanneer de relatie op barsten staat. Eva houdt het voor bekeken en Halim realiseert zich dat hij de liefde van zijn leven is kwijtgespeeld. Wanhopig om het goed te maken, gaat hij aankloppen bij Reset, een bedrijf dat hem belooft te kunnen terugkeren naar het verleden. Dat lukt en, hoewel Halim in eerste instantie goede bedoelingen heeft, verliest hij zichzelf een beetje in de opportuniteit om alles over te kunnen doen. Hij wordt erg manipulatief, met alle gevolgen van dien.”

Lauren Versnick, interview

This or that?

Hond Kat
New York  Parijs
Mascara Foundation
Pizza Pasta
Friends How I met your mother
Zwart Wit
De kust De ardennen
Lauren Versnick, interview
Lauren Versnick, interview

En jouw personage, wie is Eva?

“Eva is een ambitieuze celliste die op het punt staat naar Londen te vertrekken om daar verder te studeren. Dat plan schuift ze opzij wanneer ze verliefd wordt op Halim. Later krijgt ze daar natuurlijk spijt van en begint ze aan een missie om haar leven terug in handen te nemen. Hoe dat uitdraait, en waarom ‘Alles is voorbestemd’ de tagline van de reeks is, ontdek je als je alle afleveringen gezien hebt.”

Vind je jezelf terug in Eva?

“Als actrice geef je automatisch een persoonlijke invulling aan een personage. Er is een scenario, maar de karakteristieke kenmerken staan niet zwart op wit geschreven. Ik heb Eva zo dicht mogelijk bij mezelf gehouden, omdat ik geloof dat je beter speelt wat je zelf kent of meegemaakt hebt. Om maar te zeggen: ja, Eva en ik zouden best zussen kunnen zijn.”

Maar haar froufrou is dus niet echt?

“Nee, dat was een pruik! (lacht) We hebben die keuze voornamelijk gemaakt om aan de kijker duidelijk te maken in welke verhaallijn een scène zich afspeelt. Voor ons als acteur was het soms al verwarrend om te weten of we nu plan A of plan B aan het spelen waren. Kledij en looks helpen daar enorm bij. Mijn voorliefde voor mode speelt op dat vlak in mijn voordeel. Ik kies mijn outfits op basis van hoe ik me voel en als actrice probeer ik dat ook te integreren. Voor Déjà Vu dacht ik samen met de styliste na over welke kledij het meest gepast was voor welke scène, opdat ik me sneller zou kunnen inleven.”

Zijn er nog situaties waarbij jouw achtergrond als model van pas komt bij acteren?

“Het ene vult het andere aan. Ik doe al van jongs af aan modellenwerk, waardoor ik een goede controle over mijn lichaam heb. Als actrice is het handig om te allen tijde te weten wat je lichaam doet. En andersom moet je tijdens een fashion shoot weleens iets aantrekken wat totaal niet aansluit bij je persoonlijke stijl. Het vergt dan wel wat inlevingsvermogen om de gewenste vibe uit te stralen.”

Wat brengt de toekomst voor Lauren, als actrice en als model?

“Heel binnenkort shoot ik mijn nieuwe juwelenlijn voor Diamanti Per Tutti, een Antwerps juwelenmerk. In de tussentijd blijf ik samen met mijn agent uitkijken naar interessante castings. Meespelen in een Franse film, lijkt me bijvoorbeeld heel leuk. Maar ik probeer vooral in het moment te leven en te genieten van het nu. Terugkeren in de tijd kan immers alleen op tv.”

Alle afleveringen van “Déjà Vu – Alles is Voorbestemd” zijn te bekijken op Streamz.

Instagram:
@lauren.versnick

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart