Souâd Feriani

Tijdloze designs om jarenlang van te genieten.

Tijdloosheid, duurzaamheid, kwaliteit en vrouwelijkheid zijn een handvol ‘accenten’ waar Souâd Feriani en haar collecties haast als vanzelfsprekend voor staan. Het vermijden van overproductie en het overstijgen en loskomen van de seizoenen zijn statements die zij als ontwerpster hoog in het vaandel draagt.

Haar ontwerpen spelen naadloos in op de noden of vraag van de vrouw (of man) die ze voor ogen heeft. Dit kan ze waarmaken dankzij een nauwe samenwerking met haar Belgische en Italiaanse fabrikanten die dit beleid sinds de start van de collectie in 2014 trouw ondersteunen. De ontwerpen van Souâd Feriani lijken wel ons natuurlijke ritme te volgen en de tijdloze designs zijn er om jarenlang van te genieten. Souâd’s creaties hoeven dan ook niet door een overaanbod in de uitverkoop te verdwijnen.

De collectie bestaat voornamelijk uit de beste kwaliteit zijde, katoen en wol. Elke stof wordt dubbel op de draad geverfd. Een op het eerste zicht verborgen accent dat echter aangeeft dat een gewaarborgde levensduur in schoonheid van elk kledingstuk voor de ontwerpster uitermate belangrijk is.

Vermits het atelier van Souâd zich boven de Flagship Store in hartje Hasselt bevindt geeft dit haar bovendien de gelegenheid om dicht bij haar klanten te staan en à la minute maatwerk aan te bieden.

HET PERFECTE HEMD

De kwalitatieve katoenen hemden en hemdjurken kennen net als de hele collectie een tijdloos en seizoenloos design. Elk stuk van de in het oog springende Art Shirts Collectie is uniek én een echte ‘must have’.

Souâd Feriani schetst voor deze exclusieve lijn in haar typerende vlotte tekenstijl rechtstreeks op de hemden en combineert dit met veelzeggende handgeschreven zinnen uit songteksten. Elk hemd van de Art Shirts Collectie wordt zo een ‘one-off’ en is bovendien door de ontwerpster persoonlijk gesigneerd.

DE PERFECTE ROK

De Audrey rok is dé op maat gesneden aanvulling bij de tijdloze hemden. Hij is beschikbaar in een kleurenpalet van zwart, wit, grijs, rood, denim en skin en in uitvoeringen van zowel katoen als zijde. Een waaier aan mogelijkheden dus waarin elke vrouw haar gading vindt.

ZIJDE VAN SUPERIEURE KWALITEIT

Er is zijde en er is zijde. Een understatement om aan te geven dat Souâd Feriani voor haar ontwerpen enkel en alleen kiest voor de variant van superieure kwaliteit. In die uitvoering benaderen haar hemden, rokken en broeken dan ook het ultieme draagcomfort.

‘ATELIER SOUÂD FERIANI’

Atelier Souâd Feriani staat voor dat deel van haar collectie waarvan elk stuk uniek maatwerk is. Hierdoor is er van overproductie nooit sprake. Een ecologische troef in combinatie met een perfect op het lichaam van de klant aangepast ontwerp. De Sofia rok en de Bellucci zijden jurk zijn enkele van de ontwerpen uit Atelier Souâd Feriani. Bovendien gebeurt de productie van al dit maatwerk voor honderd procent in een Belgisch atelier.

“Atelier Souâd Feriani staat voor uniek maatwerk.”

ACCESSOIRES

De accessoires vormen een belangrijke aanvulling op de collectie. Van juwelen, broches, handgemaakte halssnoeren tot de Elastic Belt, waarmee je in een handomdraai bijna elk silhouette moeiteloos van stijl kan doen veranderen.

HET PERFECTE MANNENHEMD

Een vaste waarde in de collectie is het mannenhemd. Verkrijgbaar in vijf uni kleuren én van dezelfde onberispelijke kwaliteit als de dames hemden.

De designer Souâd Feriani, geboren in Genk in 1970, werd als kind verliefd op haar vaders kleerkast. Hemden zijn sindsdien haar passie. In 1994 studeerde ze met glans af aan de gerenommeerde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Dit was het begin van een mooie carrière waarin ze voor verschillende Belgische merken ontwierp. Dit leidde uiteindelijk tot de lancering van haar eigen merk in 2014.

In 2018 opende de eerste ‘Souâd Feriani Boutique’ in Hasselt, waar ook haar atelier gevestigd is. De collectie bestaat ondertussen uit veel meer dan katoenen hemden en hemdjurken. Souâd Feriani wordt ook verkocht in verschillende luxe boetieks in gans België en in de webboutique souâdferiani.com

In oktober 2021 keert Souâd Feriani terug naar de stad waar het allemaal begonnen is. In Antwerpen opent ze in een statisch pand de deuren van haar tweede vestiging.

Souâd blijft ook in de koekenstad trouw aan haar eigen filosofie: een ecologische, duurzame, seizoenloze collectie die wars is van oppervlakkige hypes en vluchtige trends.

Leopoldstraat 51A | 2000 Antwerpen
Dokter Willemsstraat 13 | 3500 Hasselt
www.souadferiani.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart