Louis Reichman

De mystieke glorie van de zeldzame Padparadscha-saffieren

Al sinds 1978 belichaamt Louis Reichman de passie voor unieke edelstenen. Het bedrijf is in de Benelux een van de belangrijkste spelers in de juwelenmarkt. Dat heeft het onder andere te danken aan zijn persoonlijke stijl, waarbij de creaties fonkelen als miniatuurkunstwerken van vrouwelijke glamour. Daarnaast gooien ze hoge ogen met hun hoogwaardige materialen, zoals de Padparadscha-saffieren. Deze begeerlijke edelstenen behoren tot de meest zeldzame ter wereld. Geen wonder dat geen enkele andere edelsteensoort of kleurvervanger hun schoonheid evenaart.

De aantrekkingskracht van Padparadscha-saffieren

De uiterst zeldzame edelstenen zijn voor de meeste mensen nog een nobele onbekende, maar dankzij hun unieke kleurenpalet van roze en oranje stelen ze meteen alle harten. Het is ook aan dat palet dat ze hun naam te danken hebben. In oud Sanskriet staat Padparadscha voor de kleur van zonsondergangen, lotusbloemen en tropisch fruit. Louis Reichman stelt je graag aan deze fleurige saffieren voor in de vorm van de nieuwste toevoeging aan de Louis Reichman Solar Collection.

“Dankzij de bijzondere kleur is een verlovingsring met een Padparadscha-saffier een ongelooflijk elegante, unieke en persoonlijke keuze.”

Buitengewone verlovingsringen

In 2018 verloofde prinses Eugenie zich met een adembenemend mooie Padparadscha-saffierbloemring. Dit zorgde meteen voor een explosie aan aandacht voor deze zeldzame edelstenen. Dankzij de bijzondere kleur is een verlovingsring met een Padparadscha-saffier een ongelooflijk elegante, unieke en persoonlijke keuze. Bovendien sluit de tint moeiteloos aan bij andere populaire verlovingstrends zoals geel- en roségoud en vintage vormen. Zeker roségoud brengt de warmte van de roze en oranje edelsteen helemaal tot leven.

Gekoesterd door edelsteenkenners

Hoewel het grote publiek deze unieke edelsteen nog moet ontdekken, worden ze al jarenlang gekoesterd door de grootste edelsteenkenners. Door de extreme schaarste van de Padparadscha-saffieren slijpt men deze ruwe stenen op een manier waarbij er zo weinig mogelijk verlies is. Dit leidt tot ongebruikelijke, asymmetrische vormen die de edelsteen opnieuw bijzonder maken.

Ontsprongen in Sri Lanka

Padparadscha-saffieren komen vooral voor in Sri Lanka, maar ook in Madagaskar en Tanzania. Eeuwenlang vormde enkel Sri Lanka de bron van deze felbegeerde edelsteen. Hoewel de edelstenen uit Madagaskar meestal eerder roze dan oranje zijn, vormen ze een mooie en meer dan welkome aanvulling op de Padparadscha’s uit Sri Lanka. De combinatie van de unieke kleur en de gigantische schaarste aan deze natuurstenen zorgt voor een grote vraag die de komende jaren enkel maar zal blijven toenemen.

Vestingstraat 20 | 2018 Antwerpen
Kustlaan 103 | 8300 Knokke-heist
www.louisreichman.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart