De lekkerste verwenadresjes aan de kust

6 restaurants in en rond Knokke

De kust blijft het hele jaar door inspireren. Dat merken we aan de gedreven restaurateurs die de ontspannen sfeer van de zee kanaliseren in hun vernieuwende creaties. Kijk even mee binnen in onze zes favoriete restaurants in en rond Knokke.

Blanco Knokke

Blanco, da’s Mexicaanse fine dining in een Mediterraans jasje. Van verrassende bites over catchy cocktails tot een eigentijds interieur waarin je helemaal tot rust komt, Blanco checks all of our boxes. Chef David kan zijn creativiteit kwijt in de keuken, terwijl zijn echtgenote Céline het creatieve luik van het restaurant in goede banen leidt. Hier geniet je aan een schappelijke prijs van klassiekers als pico de gallo, ceviche en foccacia, maar de menukaart biedt ook voldoende opties voor zij die graag extra spicy uit eten gaan. ¡Ay dios mío!

Keith Haringplein 7-9, 8300 Knokke-Heist
+32 (0)498 40 35 27 | info@blanco-knokke.be | www.blanco-knokke.be

Boo Raan

‘Boo raan’ is Thais voor traditie, en daar zijn de gerechten die al meer dan duizend jaar de plak zwaaien in de Thaise keuken het smakelijke bewijs van. Hoewel de eigenaars van Boo Raan in 2018 door Gault&Millau bekroond werden tot ‘Aziaat van het jaar’, en in 2021 hun eerste Michelinster in ontvangst mochten nemen, blijven ze toch het liefst koken voor hun trouwe klanten en culinaire curieuzeneuzen. De menukaart is volledig aangepast aan het marktaanbod om de seizoensgebonden, pure smaken helemaal tot hun recht te laten komen, zodat je je even in Thailand waant.

Edward Vevrheyestraat 17, 8300 Knokke-Heist
+32 (0)476 30 30 48 | info@booraan.be | www.booraan.be

Cuines 33

Het verhaal van chef Edwin Menue en zijn rechterhand en zielsverwant Fleur Boussy raakt een gevoelige snaar, en ook de menukaart weet te ontroeren. Het internationale karakter van het ‘Sabor’- en ‘Gran sabor’-diner, gebaseerd op de Spaanse Costa Blanca, doet je even vergeten dat je met een Zeeuwse chef te maken hebt. Ook op het vlak van interieur word je in de watten gelegd. De keuken en eetzaal vloeien naadloos in elkaar over, waardoor je al van hoogstaande culinaire verwennerij geniet nog voor je de aperitief voorgeschoteld krijgt. ¡Qué aproveche!

Smedenstraat 33, 8300 Knokke-Heist
+32 (0)50 60 60 69 | www.cuines33.be

La Terrasse du Zoute

Zo’n tien jaar geleden maakte Stefan Vanhollebeke zijn kinderdroom werkelijkheid en stampte hij z’n luxebrasserie La Terrasse du Zoute uit de grond, een gevestigde waarde in Knokke en de parel van Het Zoute. De aanwezigheid van meerdere terrassen garandeert telkens opnieuw een prachtig uitzicht over de badstad, en de drie open haarden halen de huiselijke warmte naar binnen. Op de menukaart? Wijnen en cocktails, seizoensgebonden suggesties, tapas, pannenkoeken en zelfs ontbijt voor
de vroege vogels.

Villapad 14, 8300 Knokke-Heist
+32 (0)50 63 05 30 | info@laterrasseduzoute.be
www.laterrasseduzoute.be

Gellius

Bij Gellius word je van top tot teen ondergedompeld in de Italiaanse cultuur, te beginnen bij de vespa die de blikvanger van het interieur vormt. Gellius knows what’s up en wijdt een aparte menukaart aan hun pasta’s, een unicum in Belgische restaurants dat letterlijk en figuurlijk in de smaak valt. In 2021 werd het restaurant door Gault&Millau bekroond tot ‘Italiaan van het jaar’ en ook de ‘Gambero Rosso’ prees Gellius tot ‘Restaurant of the year’. Chef Davide Asta houdt vast aan de essentie van de traditionele keuken en stilt daar ook de honger van z’n Vlaamse fans mee.

Maurice Lippensplein 26, 8300 Knokke-Heist
+32 (0)471 08 23 28 | www.gellius-knokke.com

Pure C

Pure C maakt deel uit van de Sergio Herman Group, wat meteen de toon zet voor de culinaire belevenis die je er mag verwachten. Het restaurant werd in 2011 bekroond met een eerste Michelinster, in 2018 volgde de tweede en die blijft tot op vandaag behouden. Chef Syrco Bakker heeft het talent en de savoir-faire om jou van een unieke gastronomische ervaring te laten genieten. Je ontdekt de geheimen van de Noordzee in een fine dining setting, waarbij de lokale ingrediënten tot de verbeelding spreken en een totaalspektakel van aangename prikkelingen voor alle zintuigen opvoeren.

Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand, Nederland
+31 117 39 21 10 | contact@pure-c.nl | nl.pure-c.nl

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart