Salima Thakker

10 jaar Knokke

Als er iets is dat Salima Thakker kenmerkt is het haar passie voor kleur en artistieke interactie. Lang voor ze 10 jaar geleden een winkel opende aan de Belgische kust, na een start aan de zeedijk vind je sinds enkele jaren de winkel in de Kustlaan, opende ze in Antwerpen haar flagship store.

Salima is een creatieve doener. Ze ontwerpt en vervaardigt juwelen vanuit een passie voor mooie materialen en edelstenen. Door haar intussen internationaal erkende talent en vakmanschap werden haar juwelen onlangs verkocht bij het veilinghuis Christies en stelde ze tentoon tijdens PAD-Paris, waar de Franse design scene elkaar vindt.

Van in haar door groen omgeven atelier ontwerpt ze de mooiste juwelen maar zoekt ze ook naar samenwerkingen die mee de creatieve wereld van Salima Thakker vormgeven.

Het 10-jarig bestaan van de winkel te Knokke-Heist wordt dan ook volledig binnen die context gevierd. Naast de juwelen van Salima Thakker zal je er ook juwelen zien van de Franse Marie Mas en de Italiaanse Paola Brussino. En ook het werk van Hugo en Romain les Bains, Franse keramisten zal te bewonderen zijn. Romain is mede-oprichter van de Brusselse galerij Fracas. The house of Colors, zoals Salima haar winkel aan de kust wel eens noemt, wordt de komende zomer The house of Collabs.

10-jarig bestaan van de winkel te Knokke-Heist

Het openingsweekend vindt plaats op 21 juli 2023, hier zijn tot eind augustus de creaties van Salima Thakker, Marie Mas, Paola Brussino, Hugo en Romain les Bains te bezichtigen. Net als de ontwerpster laten Salima Thakker juwelen zich niet vatten in vooraf gedefiniëerde regels. Altijd worden de esthetische grenzen opgezocht.

kustlaan 54 I 8300 KNOKKE
www.salimathakker.com

Klassiek doch hedendaags.
Opvallend maar toch ingetogen.
Het Salima Thakker spanningsveld.

De juwelen van Salima Thakker
ontstaan uit de fascinatie voor edele
metalen en edelstenen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart