Designer to watch

Louis Vuitton & Tyler The Creator

De Lente 2024 Capsule Collectie van Louis Vuitton, in samenwerking met Tyler, The Creator, belooft! Het is een visuele viering van ongeziene creativiteit waar een ongeëvenaarde mix van stijl, innovatie en artistieke visie bij elkaar komen. Een eerbetoon aan de tijdloze geest van Louis Vuitton zelf.

Modeaficionado’s en muziekliefhebbers beleven toptijden bij Louis Vuitton. Met trots presenteert het modehuis zijn Capsule Collectie voor het voorjaar van 2024 en die getuigt van meesterlijk vakmanschap en creativiteit, zoals we dat van Louis Vuitton verwachten. De collectie is het resultaat van een unieke samenwerking met niemand minder dan Tyler, The Creator. In de wereld van de high fashion werd reikhalzend uitgekeken naar de uitzonderlijke samenwerking tussen Pharrell Williams, Creative Director Mannen bij Louis Vuitton, en zijn oude vriend en medewerker Tyler, The Creator.

De collectie omvat een scala aan iconische ontwerpen, waaronder chique jassen, trendy broeken, ensembles geïnspireerd op schooluniformen en verfijnde accessoires. Maar er zijn ook gewaagde golftassen en kleine schoudertassen, die allemaal zijn versierd met opvallende details en sublieme texturen. Elk stuk straalt een gevoel van verfijning en speelsheid uit, kenmerkend voor Louis Vuitton.

Eerbetoon aan creativiteit

De Capsule Collectie voor Lente 2024 is niet alleen een viering van mode, maar ook een eerbetoon aan de creatieve geest en het grenzeloze talent van beide iconen. Het belooft een onvergetelijke reis te worden door de wereld van luxe en innovatie. De bijzondere capsulecollectie belichaamt de unieke visie van Tyler, The Creator, gepresenteerd door het prisma van Louis Vuittons savoir-faire. Het werd een eerbetoon aan de LVERS-gemeenschap, een wereldwijd netwerk van kunstenaars verbonden door hun gedeelde bewondering voor vakmanschap en filosofie.

De collectie straalt een onmiskenbaar gevoel van artistieke verfijning uit. De collectie is een geslaagde samensmelting van twee visuele werelden en combineert de elegante esthetiek van Pharrell Williams met de verfijnde, preppy stijl van Tyler, The Creator. Het resultaat is een scala aan looks die zowel tijdloos als eigentijds zijn, met kleuren en materialen die geschikt zijn voor alle seizoenen.

Schaakborden en terriërs

Het onderscheidende Craggy-monogram werd met de hand getekend door Tyler, The Creator en vormt het kloppende hart van deze exclusieve collectie. Dit emblematische monogram is verkrijgbaar in tinten van pastel, chocolade of vanille. Samen met het bekende bloemenmonogram van het merk, wordt het vergezeld door motieven die de Amerikaanse rapper zelf heeft toegevoegd en die iets van zijn persoonlijkheid en privéleven prijsgeven: het madeliefje en de airedaleterriër.

De collectie omvat een scala aan chique en trendy stukken, van donsjacks tot spijkerjacks, elk doordrenkt met de unieke esthetiek van zowel Louis Vuitton als Tyler, The Creator. Accessoires spelen ook een prominente rol in de collectie: de wereldberoemde tassen en lederwaren versierd met bloemenbedels en het kenmerkende Craggy-monogram. Tyler, The Creator, was zelf heel opgetogen over de samenwerking: ‘Mijn belangrijkste focus was om dingen te creëren die ik altijd zou dragen. Het met de hand tekenen van het monogram was een bijzonder hoogtepunt voor mij, en ik ben vooral trots op het schaakbordmotief dat volgens mij de mooiste stukken uit de collectie siert.’

De unieke visie van Tyler, The Creator, door het prisma van Louis Vuittons savoir-faire

‘Deze samenwerking is een natuurlijke uitbreiding van onze LVERS-filosofie, en ik ben enorm trots op het werk dat Tyler en ik samen hebben verzet’, voegt Pharrell Williams daaraan toe. ‘Het is inspirerend geweest om te zien hoe Tyler zijn vakmanschap heeft ingezet voor deze lentecollectie.’ Sinds 1854 biedt Louis Vuitton unieke creaties, waarin technische innovatie wordt gecombineerd met de hoogste kwaliteit en pure klasse. Trouw aan zijn rijke geschiedenis maakt het huis er een punt van zijn deuren te openen voor voor architecten, kunstenaars, muzikanten… Daarvan getuigt ook deze geslaagde collab.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart