Delvaux

De Pin Mini Bucket Osier

Een hele mond vol maar er is dan ook wel één en ander te vertellen over dit elegante luxeproduct waarvoor de meest gerenommeerde ambachtslui hun talenten samenbrachten.

Wanneer de knowhow van lederbewerking van Delvaux samenkomt met de expertise van de wereldvermaarde meestermandenvlechter Catherine Romand, dan haal je best de superlatieven boven. De Pin Mini Bucket is een iconisch design uit de Delvaux-stal. Om deze handtas te gaan vervaardigen in rijs was minstens een uitdagend idee te noemen. Volgens Catherine Romand is het succes te danken aan het wederzijds vertrouwen.

Rijs, Niet zomaar een twijg

Rijs is een bijzondere wilgensoort. Omwille van zijn uitzonderlijke kwaliteit kreeg het in Frankrijk een ‘beschermde oorsprongsbenaming’ label. Delvaux heeft als één van de weinigen toegang tot dit uitzonderlijke materiaal. In november en december wordt er geoogst. Dan worden de twijgen gesneden, gesorteerd en geweekt. In de maand mei worden ze dan gepeld en door de lucht gedroogd. Pas dan zijn ze klaar om te weven.

Doorgedreven vakmanschap

Het vervaardigen van een Pin Mini Bucket Osier vraagt negen uur arbeid. Om de iconische emmervorm te reproduceren met dit materiaal weven de ambachtslui de wilgentakken van beneden naar boven zonder onderbreking. Doorheen drie natuurtinten worden lange repen leder verwerkt.

Deze techniek werd specifiek door de vaklui van Delvaux samen met het atelier van Catherine Romand ontwikkeld en resulteert in een heel gesofisticeerd vlechtwerk. In combinatie met het verfijnde Dream-leder van de bodem en de schouderriem krijgt de Pin Mini Bucket Osier zijn specifieke en charmante karakter.

De handtas is vervaardigd in rijs/osier, die geoogst/ behandeld en geweven wordt in de Loirevallei.

Een nieuw icoon is geboren

Deze Pin Mini Bucket Osier is echt uniek. Nooit is een gevlochten mandje zo stijlvol geweest. De combinatie van rijs en leder in een uiterst verfijnde vlechttechniek volgens een iconisch Delvaux design, maakt deze handtas of -mand zo uniek dat ze nu al iconisch is. De luchtige romantische uitstraling maakt je gewoon blij. Van bij de eerste zonnestralen in de lente, doorheen de hele zomer, flaneer je huppelend met je Pin Mini Bucket Osier aan je schouder.

Over Delvaux:

  • Delvaux werd opgericht in Brussel in 1829 en is sindsdien steeds blijven ontwerpen en creëren in zijn eigen ateliers. Het merk staat bekend als het oudste luxelederhuis ter wereld.
  • Delvaux is de uitvinder van de moderne handtas en patenteerde in 1908 als allereerste een lederen hand-tasmodel.
  • Delvaux ontwierp al meer dan 3000 modellen. Zijn meest iconische creaties zijn The Brillant (1958), The Tempête (1967), The Pin (1972) en The Lingot (2022).
  • Delvaux heeft 60 boetieks. Van Saint-Honoré, New Bond Street en Fifth Avenue tot andere emblematische adressen over de hele wereld … En elke Delvaux boetiek is anders.
  • Als Hofleverancier van België sinds 1883 blijft Delvaux de Belgische culturele waarden uitdragen.

eu.delvaux.com

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart