Nalipemi

Dromen zijn niet altijd bedrog

Nalipemi is het geesteskind van Peter Meirsman & Nancy Van Loy. Dit constructiebedrijf ontwerpt en bouwt voor een veeleisend cliënteel de woning van hun dromen. En dat is niet zomaar een verkooppraatje. Het hele concept en ook de hele organisatie is door de jaren heen zorgvuldig rond die belofte opgebouwd. Ze zijn reeds meer dan 20 jaar operationeel in de omgeving van Marbella in Spanje maar hebben steeds meer een internationaal clienteel met ondermeer realisaties in Genève (Zwitserland), aan de Côte d’Azur (Frankrijk) en in het Midden Oosten. En ook België. En dat is logisch.

Hoe het ooit begon

Op 28-jarige leeftijd beslist Peter Meirsman samen met zijn vrouw Nancy Van Loy te emigreren naar Spanje. Daar willen zij voortaan leven en een constructiebedrijf oprichten. Peter was tot dan in België actief in het familiebedrijf. En zoals dat toen niet uitzonderlijk was begon je op de werkvloer. Deze specifieke ervaring werd heel bepalend en is één van de troeven van het bedrijf dat hij samen met zijn vrouw later in Spanje zou uitbouwen. Straks daarover meer.

Bij aanvang waren er geen klanten of projecten. Wel een specifiek idee van de beoogde doelgroep en hoe men als bouwbedrijf het verschil wilde gaan maken. De locatie werd Marbella en de zoektocht naar de eerste klant die hen het vertrouwen schonk om een uitzonderlijk project te realiseren werd aangevat.

Niet een man, maar Een koppel met een plan

Peter Meirsman en Nancy Van Loy wilden niet zomaar mooie bouwprojecten realiseren. Zij wilden, en willen nog steeds, zo goed mogelijk de verwachtingen van de bouwheer (of -vrouw) begrijpen en daar maximaal aan voldoen. Een open en persoonlijke relatie met elke opdrachtgever is daarvoor een bepalende voorwaarde. Het is zelfs door de jaren heen een selectiecriterium geworden om te bepalen of een opdracht al dan niet wordt aanvaard. Nalipemi wil de verwachtingen overtreffen. Dit vraagt een inzicht in hoe de opdrachtgever leeft en denkt. Wat hij/zij belangrijk vindt. Tot welke gewoonten en hobby’s hij/zij er op nahoudt.

Het is precies dit persoonlijke contact en de vertrouwensband die ontstaat dat Nalipemi in staat stelt een uitzonderlijke en unieke woning te ontwerpen. Koppel daar de gedegen technische en uitvoerende kennis aan vast, die van bij de creatiefase deel uitmaakt van de voorgestelde aanpak, dan komt men tot dromen die ook effectief te realiseren zijn.

Het plezier om te dienen

De stijl van het bedrijf is er één van, ondanks de prestigieuze projecten, nederigheid en ‘voeten op grond’. Nalipemi legt de lat hoog op elk vlak maar houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van elke opdrachtgever. Het streven is steeds de verwachting te overtreffen binnen elk budget.

Soms zit de meerwaarde in ogenschijnlijk eenvoudige dingen. Het voorzien van specifieke luchtfilters omdat de opdrachtgever kampt met een allergie. Of een welbepaald audiosysteem omdat de bouwheer een gehoorprobleem heeft. Peter vangt deze ‘kleine’ dingen op en verwerkt die in de voorstellen van Nalipemi. Het is precies dit plezier om de klanten maximaal te dienen dat kenmerkend is voor het bouwbedrijf en het is tevens het fundament voor de uitbouw van de groep.

22 jaar later

Wat dus in 2001 begon als bouwbedrijf werd stap voor stap uitgebreid tot een organisatie met 140 gepassioneerde eigen personeelsleden die op basis van diezelfde ‘dienende’ instelling vorm kreeg. Onder de groep Miclijor vinden we naast het constructiebedrijf Nalipemi – bouw en verbouwingen – ook Lijomi, architectuur, interieurarchitectuur en een exclusieve Italiaanse keukenstudio, Madulmus, maatwerkschrijnwerkerij, Generalis Viridis, tuinarchitectuur, groendienst en zwembadonderhoud, Clindolec, installatiebedrijf voor elektriciteit, loodgieterij, domotica, zonnepanelen en heel wat meer, Limantecon, facilitybedrijf met onder andere een poetsdienst en woningcontroledienst en Colpindec, schilder- en afwerkingsbedrijf.

Al deze bedrijven en diensten zijn op elkaar afgesteld en werken volgens diezelfde visie van maximale dienstverlening op maat. Een dienstenpakket op maat kan worden samengesteld maar elk bedrijf kan ook apart worden ingeschakeld. De hoogstaande uitgebreide service die de groep kan bieden is enkel mogelijk doordat men niet afhankelijk is van onderaannemers en omdat dezelfde visie door elke onderneming in de groep wordt nagestreefd. Dit leidt tot efficiëntie en snelheid van handelen.

Nalipemi bouwt je droomwoning maar zorgt ervoor, als je dat wil, dat je aankomt in een perfect gepoetst huis waar de koelkast is gevuld met jouw favoriete voeding, met je lievelingsbloemen op de tafel en met vertrekklare wagen in de garage.

info@nalipemi.com I www.nalipemi.com
Showroom – Marbella Club Hotel

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart