La Mamounia

FONKELENDE HOTELPAREL IN HET HART VAN BRUISEND MARRAKECH

BEKROOND MET PRESTIGIEUZE AWARDS

Condé Nast Traveler wist het al: hotel La Mamounia in Marrakech is een ongeëvenaard paradijs in een unieke setting. De lezers van het magazine bekroonden het etablissement tot het beste hotel van Afrika, en zelfs tot het beste hotel ter wereld. Een prestigieuze award die tot de verbeelding spreekt. Wat maakt dit hotel in de okerkleurige Marokkaanse stad zo bijzonder?

Misschien is het de oase van rust die je overvalt zodra je een voet op één van de zijdezachte tapijten zet. Ver weg van het tumult van de bruisende stad vind je in La Mamounia een overdonderende luxe en wellust, tot stand gebracht dankzij authentiek Marokkaans vakmanschap.

EEN BETOVERENDE SFEER

Dezelfde magische sfeer van de medina dwaalt doorheen de wandelgangen van het hotel, en breidt zich uit tot de luxekamers waar de Zouac-plafonds en Moucharabieh zich subtiel mengen met de eigentijdse en warme stijl.

In 2020 onderging het hotel een reeks renovatiewerken die de charme en het decennia oude karakter in stand hielden, maar tegelijkertijd de deur openden naar een moderne dynamiek. Dit onder de gepassioneerde leiding van algemeen directeur Pierre Jochem en de deskundigheid van het bekende duo Patrick Jouin en Sanjit Manku.

VERNIEUWENDE RESTAURANTCONCEPTEN

De renovatiewerken vertaalden zich onder andere in de bijzondere en vernieuwende concepten van de restaurantruimtes. Hier wordt het onmogelijk kiezen tussen mediterrane specialiteiten, vangst van de dag en gegrild vlees. Ondertussen toont de bekende chef-patissier Pierre Hermé zijn talenten in ‘Le Salon de Thé Pierre Hermé’ waar gasten zich de hele dag door te goed kunnen doen aan een overheerlijk ontbijt en hartige en zoete lekkernijen. Al verbluft hij eveneens met de artistieke leiding over Le Bar Italien, waar topgerechten uit de Franse gastronomie worden gedegusteerd.

Ook andere wereldkeukens worden bij hotel La Mamounia niet vergeten. In L’Asiatique staat bijvoorbeeld de keuken van Zuidoost-Azië centraal, terwijl L’Italien, een elegante trattoria, de ambitie nastreeft om de allerbeste pizza’s van heel Marrakech te serveren.

“In 2020 onderging het hotel een reeks renovatiewerken die de charme en het decennia oude karakter in stand hielden, maar tegelijkertijd de deur openden naar een moderne dynamiek.”

AFGEWERKT TOT IN DE KLEINSTE DETAILS

Wees welkom in de nieuwe Mamounia: een hotel waar elk detail telt, van de kleding van het personeel, over de tafeldecoratie en de verlichting, tot de samenwerking met getalenteerde partners. Alles voor een ronduit verbluffende en onvergetelijke reiservaring.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart