Fassade by Woodstoxx

Woodstoxx is reeds 15 jaar expert in de installatie van houten vloer- en gevelbekleding voor interieur en exterieur.

Zaakvoerders Robbert Desmet en Grégory Minne zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat elk geslaagd bouwproject decoratief hout bevat – in welke vorm dan ook. Als trendspotter en -setter zetten ze eveneens sterk in op productontwikkeling en innovatie, zodat ze de klant steeds met nieuwigheden kunnen blijven inspireren. Zo werd onlangs een nieuwe generatie houten gevelbekleding ontwikkeld: Fassade.

Een gloednieuwe collectie op basis van thermisch gemodificeerd hout in combinatie met een eigen verduurzamingsprocédé, die zowel aan de huidige duurzaamheidsnoden als aan esthetische eisen voldoet. Het thermisch gemodificeerd hout dat vandaag de dag op de markt te verkrijgen is, biedt niet de kwaliteit die Woodstoxx graag garandeert. Omwille van die reden genoot tropisch hardhout nog steeds de voorkeur. Jammer genoeg geraken meer en meer van deze soorten stilaan uitgeput.

Net om hieraan tegemoet te komen, werd Fassade ontwikkeld. Het gepatenteerde Duricoat® procedé maakt Fassade tot een volwaardig alternatief voor hardhout. Bovendien werd er voor twee snelgroeiende boomsoorten gekozen, die sneller gekapt en vervangen kunnen worden, wat tot gevolg heeft dat er tegelijkertijd meer CO2 uit de lucht gehaald wordt. Bomen in groeifase nemen namelijk meer CO2 op dan oudere exemplaren. Woodstoxx hoopt dat op deze manier de weg voor zachthout als volwaardige buitenhoutsoort vrijgemaakt is, zodat de vraag naar tropisch hardhout kan dalen.

In een notendop vormt Fassade een antwoord op een vierledige probleemstelling. Het R&D team is vertrokken vanuit enkele courante problemen van thermisch gemodificeerde gevelbekleding en heeft met Fassade voor elk nadeel een oplossing ontwikkeld. Concreet gaat het daarbij om het verschijnen van waterkringen, oneffen verkleuringen, broosheid en brandveiligheid.

De waterkringen en broosheid worden gecounterd door kopse sealing en het Duricoat®-procédé, met een uiterst krasvast en waterbestendig hout als eindresultaat. Als oplossing voor ongelijke verkleuring, ontwikkelden ze dan weer in samenwerking met een architectenpanel tien verschillende tinten die gegarandeerd egaal verkleuren. Kies je ervoor om je gevel natuurlijk – maar egaal – te laten vergrijzen? Dan kan dat. Behoud je liever de bruine of zwarte kleur? Dan is ook dat geen enkel probleem meer, mits de gevel correct onderhouden wordt. Ten slotte werkte Woodstoxx ook voor brandveiligheid verschillende oplossingen uit.

Fassade werd al in verschillende projecten geïmplementeerd. Onder meer in Blanke Top in Cadzand – een prestigieus project van Groep Versluys – werd gekozen voor plafond en gevelbekleding in Fassade. Een warme aanvulling op het strakke, elegante ontwerp van Govaert en Vanhoutte Architects.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart