Dior

The book

Dior stelt voor ‘Dior Scarves: Fashion Stories’

Het boek ‘Dior Scarves: Fashion Stories’, uitgegeven door Thames & Hudson, werpt een betoverend licht op de rijke geschiedenis en het tijdloze vakmanschap van de iconische zijden sjaals van Dior.

Onder redactie van Maria Luisa Frisa verkent het boek de inspiratie achter deze sierlijke accessoires, van de visionaire ontwerpen van Christian Dior tot de hedendaagse creaties van Maria Grazia Chiuri. Met een verzameling van 425 sjaals, gerangschikt per thema, biedt dit boek een visuele atlas van ongekende pracht en diversiteit. Van Parijs tot kosmische motieven, elke sjaal vertelt zijn eigen verhaal.

Als een sierlijke finishing touch, onderscheiden de uitzonderlijke sjaals van Dior zich als essentiële elementen van elke stijlvolle look, door de diversiteit aan prints en het virtuoze vakmanschap waarmee ze gemaakt worden. Of ze nu om de hals worden geknoopt, als een haaraccessoire worden gedragen, of een outfit accentueren, ze voegen een onmiskenbare elegantie toe aan elke look. Dit weerspiegelt de visie van Monsieur Dior, waarbij het detail even belangrijk is als het essentiële.

Het boek bevat ook boeiende teksten van vooraanstaande modehistorici, waaronder Maria Luisa Frisa, Claire Allen-Johnstone, Elda Danese en Émilie Hammen. Hun inzichten onthullen de artistieke en technische aspecten van de sjaals, van historische context tot moderne interpretaties. Met prachtige foto’s van Brigitte Niedermair en Pol Baril, biedt dit boek een meeslepende reis doorheen de wereld van Dior-sjaals, waarbij elk detail en elke nuance tot leven komt op de pagina’s.

‘Dior Scarves: Fashion Stories’ mag niet ontbreken op de salontafel van een toegewijde modeliefhebber, omdat het een diepgaand inzicht biedt in de tijdloze schoonheid en een creatieve innovatie van het legendarische modehuis.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart