Baskania

Sophisticated simplicity

Baskania is niet zo maar een producent van juwelen. Wij maken geen series maar enkel unieke stukken. Elk Baskania juweel is uniek. Creatief leggen we onszelf geen grenzen op. Behalve dat we met de meest kwalitatieve producten werken. Onze juwelen zijn kunstwerkjes, niet onderhevig aan trends en grillen. We maken ze voor de eeuwigheid.

Alles begint bij de creatie. We creëren voortdurend juwelen. Voor ons zelf of in opdracht. Uit het niets maar ook door transformatie van een oud juweel van een klant.

Over de jaren heen heeft Baskania een mooie reputatie gebouwd. Van bij de aanvang was het doel om unieke juwelen te ontwerpen en te creëren. Esthetisch en met de beste producten. Elk stuk moet uniek zijn. Een kunstwerkje dat over generaties heen kan gekoesterd worden. Dat opzet is nooit veranderd en nog steeds creëren we en maken we deze unieke juwelen in huis.

Het Baskania atelier is gelegen in Antwerpen. De bakermat van de diamant- en juwelensector. Van bij de oprichting maakte Baskania zijn juwelen in huis en dat is nog steeds zo. We willen het hele productieproces onder onze controle omdat de wisselwerking tussen creatie en ambacht heel belangrijk is. Onze medewerkers zijn doorwinterde vakmensen die geen uitdaging uit de weg gaan en graag worden uitgedaagd door een niet alledaagse creatie.

De creatie van een juweel begint vaak van uit de mogelijkheden die men ziet in het verwerken van een edelsteen. Hoe laten we de steen maximaal stralen, welke technieken gebruiken we dan best, in welk type juweel komt die best tot zijn recht? Vragen die zowel vanuit esthetisch als technisch oogpunt moeten beoordeeld worden. We beschouwen onszelf als gepriviligeerden en behandelen deze stenen, die gevormd werden over miljoenen jaren, met nederig respect. Kom gerust eens langs onze winkel om bij een lekker glaasje huischampagne onze creaties te bekijken.

Lange Herentalsestraat 74 | 2018 Antwerpen | +32 (0)3 233 70 70
Kustlaan 73 | 8300 Knokke | +32 (0)50 59 99 57
www.baskania.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart