ATC Cruises

Presenteert nieuw Europees luxe lifestyle merk op zee

Explora Journeys is een nieuwe brand binnen het luxe cruisesegment. De rederij is specifiek ontworpen vanuit de noden van ervaren reizigers die bereid zijn een correcte prijs te betalen voor hoge kwaliteit. En gebouwd voor gasten die langer ter plaatse willen blijven, later willen vertrekken en intensiever willen reizen. Een meer authentieke reiservaring dus, en dat aan boord van de allernieuwste schepen in het hogere segment. De cruises worden steeds aangeboden met een all-inclusive formule, zoals je ook mag verwachten van een degelijk luxe boetiekhotel. En toch, tegelijk zijn het ook vele ándere elementen die deze nieuwe cruiserederij uniek maken.

Als gedreven cruisespecialist vertelt ATC Cruises uit Antwerpen er graag alles over. De inspiratie voor de naamgeving van Explora Journeys kwam er vanuit de passie voor ontdekking (exploratie) van de oceanen en zeeën op onze planeet. Duurzaamheid en respect voor de oceanen is dan ook een belangrijk thema in de ontwikkeling en het productieproces van de schepen.

In totaal zullen er 6 gelijkwaardige schepen worden gebouwd, in amper evenveel jaren, op de gerenommeerde scheepswerf van Fincantieri, Italië. Explora Journeys wijkt met haar schepen duidelijk af van het gemiddelde verwachtingspatroon voor een cruisevakantie. Het ultieme doel is om de gasten aan boord een ‘Ocean State of Mind’ bij te brengen.

“Dankzij het bijzonder gevarieerde aanbod, ontdek je elke dag weer wat anders.”

Centraal daarbij zijn de persoonlijke benadering tijdens de service aan boord en een intensieve ontdekking van de bestemming aan land. Op het vlak gastronomie is er voor ieders smaak een aangepast restaurant, en ook het entertainment programma is gevarieerd en van een bijzonder hoog niveau. De verwijzing ‘Journeys’ gaat dus verder dan enkel de cruisebeleving. Ook ‘niet-cruisers’ raken steeds meer overtuigd van deze zorgeloze manier van reizen.

Verrijkende ervaringen voor nieuwsgierige wereldreizigers

Explora Journeys zoekt in het samenstellen van de vaarroutes naar een mix van minder gekende én populaire reisbestemmingen, steeds bekeken vanuit een nieuwe en originele hoek. Zelden komt eenzelfde vaarroute tweemaal voor, dus elke cruise op zich is uniek. Met verschillende reizen tussen 5 en 38 nachten is er altijd een ruime keuze aan routes en vaargebieden.

“Explora Journeys is er – vanaf de lancering in 2023 – in geslaagd om elk aspect van een cruise uniek te maken.”

Van culinaire hoogstandjes tot exclusieve shopping

De variëteit aan culinaire ontdekkingen is indrukwekkend. Van exclusieve wine-pairing menu’s, tot Japanse specialiteiten, gastronomische kookworkshops en bekroonde specialiteitenmenu’s van sterrenchefs wereldwijd. Als gast heb je de keuze uit 11 culinaire ervaringen, en dan rekenen we de themabars & lounges er niet eens bij. Ook op het vlak van shopping, biedt Explora Journeys het neusje van de zalm. Tal van gerenommeerde luxe brands hebben er hun eigen concept store. Je vindt er zelfs de enige Rolex Boutique Shop ter wereld aan boord van een cruiseschip !

Je thuis op zee

Alle accommodaties aan boord zijn ontworpen met het oog op een maximale connectie met zee. Denk aan grote panoramische ramen van vloer tot plafond, private zonneterrassen en een overvloed aan ruimte. Uitgerust met tal van moderne, technologische faciliteiten, onbeperkt wifi en conciërge- of butlerservice is het echt helemaal genieten in je suite.

De Ocean Terrace en Grand Terrace Suites baden in een zee van licht, en bieden tal van inbegrepen extra’s. Van een naar wens gevulde minibar, tot een espresso machine, lounge zetel met koffie-/diner tafel en een verrekijker voor gebruik tijdens de reis. Zoek je het nog wat groter, dan kan je overwegen om een Ocean Penthouse of een van de grotere Ocean Residences te boeken. Of je er ooit nog weg zal willen, laten we in het midden.

“Een cruise wordt gemaakt door de mensen die je ontmoet: medepassagiers, locals, en … een geweldige crew die overal voor je klaarstaat.”

Wellness & Spa

Algemeen welzijn is een belangrijk element en draagt bij aan een positievere totaalervaring van de gasten aan boord. De uitgebreide spa & wellness-faciliteiten zijn geïnspireerd door de liefde voor de oceaan, en kan je dan ook zowel binnen als buiten beleven. Een uitgebreide keuze aan spa-behandelingen, fitness studio met persoonlijke begeleiding, en wellnessprogramma’s die specifiek zijn toegespitst op de bestemming, je vindt het hier allemaal. Verspreid over het schip vind je ook verschillende binnen- en buitenzwembaden en tal van whirlpools. Klaar voor een zorgeloze en compleet relaxerende vakantie-ervaring?

TECHNISCHE FICHE EXPLORA JOURNEYS VLOOT:
Explora I: in de vaart sinds augustus 2023
Explora II: augustus 2024
(+ 4 nieuwe schepen tot 2028)
Lengte: 248 meter
Tonnenmaat: 63.900 brutoton
Aantal suites : 461
Aantal passagiers : 922
Bemanningsleden: 640
Ratio passagiers/crew: 1,44
> 700m² aan indoor & outdoor wellness faciliteiten
> 270m² fitness facilititeiten

Achter deze ‘droge cijfers’ zit natuurlijk een gigantisch team aan mensen die het kloppende hart van Explora Journeys vormen. Mensen met een passie voor schepen en oceanen, vaak met een jarenlange ervaring in de (cruise)industrie. Het welzijn van de hosts en bemanningsleden aan boord, staat voorop. Er wordt dan ook sterk ingezet op (persoonlijke) ontwikkeling, training en diversiteit.

Cruisen met Explora Journeys staat voor:

 • Een exclusieve cruise-ervaring aan boord van zeer ruime luxeschepen
 • Unieke vaarroutes (geen enkele cruise is dezelfde) en originele bestemmingen
 • Genieten van een all-inclusive service, waaronder verfijnde wijnen, champagne, cocktails, premium spirits, specialiteitenkoffies, minibar enz.
 • Suites met een minimum van 35m² (allen met privé terras) en een ruime keuze aan verblijfstypes
 • Persoonlijke topservice en entertainment van bijzonder hoog niveau
 • Exquise culinaire ervaringen, originele (thema)lounges en mogelijkheid tot dineren in je suite
 • Inbegrepen fooien, wifi en tal van andere luxefaciliteiten aan boord
 • Onbeperkte toegang tot de wellnessfaciliteiten (exclusief speciale behandelingen)
 • Welkomstchampagne + 1 fles sterke drank naar keuze op de dag van aankomst
 • Shuttledienst van de haven naar het stadscentrum (waar nodig en beschikbaar)
 • De mogelijkheid om je reis uit te breiden met meerdaagse landprogramma’s voor of na de cruise

ATC Cruises: service en kennis staan centraal

ATC Cruises is reeds 30 jaar gespecialiseerd in de verkoop van cruises, en geeft neutraal advies over alle cruiserederijen. De professionele medewerkers hebben een zeer uitgebreide kennis en helpen je graag verder bij het reserveren van je volgende cruisevakantie. Bij ATC Cruises is je reisdossier in goede handen. Voor, tijdens én na je cruise. Voor een vrijblijvende prijsofferte of verdere informatie over het aanbod van Explora Journeys kan je terecht bij:

ATC Cruises – Mechelsesteenweg 62, 2018 Antwerpen
T. 03 236 89 39 – reservations@atccruises.be
www.atccruises.be

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart